HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


VILDAND MED MANGO
[4 PERSONER]

  • 2 vildænder (grå ænder)
    2 mangoer
    3 – 5 dl reduceret vildtfond
    lidt oliven olie evt. fedt fra vildænderne
    salt og peber

Fremgangsmåde:
Ænderne renses, skinnet tages af og kan evt. smeltes til fedt til stegning.
Brysterne og overlår skæres fra skroget,  og skæres i tynde strimler. (skrogene bruges til fond). Mangoen skrælles og skæres i tynde strimler (husk der er en lang flad sten i mangoen).
Kød og mango kommes på en stegepande med olivenolie, og evt. lidt fedt fra andeskinnet. Dette steger i ca. 1-2 min. Hvorefter vildtfonden tilsættes, dette simmer yderligere med i ca. 2 min, hvorefter saucen evt. jævnes

Tilbehør:
Der serveres ris samt fine haricots verts til.

Haricots verts blancheres og kommes i et fad. De overdyppes med citron, salt, peber og olivenolie. Fadet dækkes med folie og trækker koldt i en time. Herefter pyntes med høvlet parmesan ost og evt. ristet fedt fra ænderne.  

NB: Ænderne kan erstattes med unge due bryster. beregn en due pr. person.

Copyright ©
www.halfdan.dk