HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


SKOVHYTTENS VILDTGRYDE
[4-6 PERSONER]


 

  • 400 g bacon i tern
    8 stk. soltørret tomater i strimler
    1 spsk. Balsamico eddike
    100 g Skalotteløg
    60 g hakket hasselnødder eller pinjekerner
    100 g soltørret tranebær
    500 g skov svampe i mindre størrelse
    16 stk. abrikoser, helst friske.
    -(Hvis de er tørret skal de opblødes i koldt vand i ca. 12 timer)
    600 g realt dyrekød fra klovbærende vildt.
    -(Kødet skal være befriet for hinder og skæres i mindre bøffer, på ca. 4 x 4 cm.)
    Olivenolie til stegning
    Smør til stegning
    ½ l. kraftig vildtfond
    ¼ l. piskefløde
    1-2 spsk. danablue (kan undlades)
    salt/peber
     

Fremgangsmåde:
bacon og tomater svitse i lidt olivenolie på en pande, balsamico eddike tilsættes og der svitses i yderligere i ca. 1 min.
Bacon og tomater hældes over i en serveringsgryde på ca. 6 l.
Løgne svitses i fedtstof fra bacon og tomaterne, kommes i serveringsgryden.
Svampene svitses i lidt olivenolie, kommes i serveringsgryden.
Hasselnødderne svitses i lidt smør, kommes i serveringsgryden (bruges der pinjekerner, skal disse tør ristes). Kødstykkerne svitses i ca. 1 min. på hver side, krydders med salt og peber og kødstykkerne kommes i serveringsgryden. De soltørret tranebær og abrikoserne halveres og kommes i serveringsgryden.

I en anden gryde blandes vildtfond og piskefløde. Sovsen koges lidt ind og jævnes, smages til med danablue, salt og peber. Sovsen hældes over de øvrige ingredienser i serveringsgryden, det hele vendes forsigtigt og opvarmes under lavt blus til kogepunktet. Vildtgryden kan laves i forvejen, her bør man dog først tilsætte abrikoserne ved opvarmningen

Tilbehør:
Et godt madbrød
ris
en god salat

Copyright ©
www.halfdan.dk