HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER



HALFDANS SKIPPERLABSKOVS
6-8 personer

  • 2 kg skrallet kartofler i tern
    2 store løg i tern
    700 g real kalvekød
    ca. 2 l kalve fond
    ca. 12 laurbær
    10 hele peberkorn
    årstidens suppeurter ca. 400 g i passende stykker
    salt/peber
    125 g smør

    Fremgangsmåde:
    Kødet som er skåret i ca. 4 x 4 cm stykker koges mørt i kalvefonden ca. 1-1½ time sammen med suppeurter, hele peberkorn samt 6 laurbær blade.
    Fonden sis, kødet lægges til side, suppeurter, peberkorn og laurbærblade kasseres. Kartofler og løg koges møre i fonden i ca. 30-40 min, hvorefter fonden sis fra til senere brug. Kartofler og løg moses, kødet tilsættes sammen med fonden i passende mængde under omrøring, indtil det har en passende konsistens. krydders med salt/peber, 6 friske laurbærblade samt smørret.

    Anretning:
    Ved anretningen drysses der friskhakket persille over og hertil serveres rødbeder og groft rugbrød.

Copyright © www.halfdan.dk