HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


TRØFFELFARSERET SIKAMEDALJON
[7 PERSONER]

 

  • 2200 g sikadyr ryg
    300 g sikadyr småkød
    4 æg
    5 dl fløde
    10 g trøfler
    ½ kg rødløg 
    ca.2 dl eddike
    100 g sukker
    400 g rosenkål
    1 bdt. persille
    50 g smør
    100 g mel
    1 bdt. frisk rosmarin
    1 Carlsberg Porter
    1 l mørk fond
    8 bagekartofler
    100 g Mozarella ost
    salt, peber og olie

Fremgangsmåde:

1: Skær fileten fra ryggen. Behold ribbenene på selve fileten. Brug mørbraden.

2: FARS : blend de 300 gram kød med salt, peber, hele æg, fløde og lidt
trøffel. Skær en lomme i fileten og put farsen ind i kødet ved hjælp af en
sprøjtepose. Grilles eller brunes på pande og steges færdig i en varm ovn ved ca.
210 grader i ca. 15 min.

3: Sauce : Lav en opbagning af smør og mel, tilsæt mørk fond og lad det koge
ind. Smag den til med porter og rosmarin.

4: Skær rødløgene i både og svits dem på en pande og tilsæt rødvinseddike og
sukker. Damp rosenkålene i vand med hakket persille og smør.

5: Bagekartoflerne skrælles og stikkes ud med et noisette-jern. Kartoffelkuglerne
brunes af på pande, sættes i ovn i små skåle, strø ost hen over inden gratineringen.

Anretning:
Læg rødløgene på midten af tallerkenen, placer kødet oven på, rosenkålsblandingen
lægges pænt omkring kødet. Kartoflerne serveres ved siden af sammen med saucen.

Copyright © www.halfdan.dk