HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


SAUCE BEARNAISE

  • 250 g smør
    4 æggeblommer
    2 spsk. kryddereddike (TRYK HER) eller bearnaiseessens
    8-10 estragon blade
     
    Fremgangsmåde:
    Man kan enten piske den sammen i hånden eller den hurtige måde med en stavblender, opskriften her er lavet på stavblenderen.
    Kom æggeblommer estragon blade og kryddereddike i en passende skål, blend ved laveste hastighed til det er samlet. Smørret smeltes ved lav varme, det må ikke være varmere end man kan stikke sin lillefinger ned i det uden at brænde sig. Hæld langsomt smørret ned i æggemassen mens man kører ved lav hastighed, blænd endnu et par sekunder. Er saucen ikke varm nok varmes den i vandbad under omrøring, må aldrig koge.

    NB: Skulle saucen begynde at skille, kan man samle den igen, ved at tilsætte en isterning under kraftig piskning.

Copyright © www.halfdan.dk