HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


RUGBRØDSLAGKAGE
 

Bunde:

  • 4 Æggeblommer
    250 g Sukker
    125 g Rugbrødsrasp
    1 spsk. Mel
    1 spsk. Kartoffelmel
    1 spsk. Kakao
    3 spsk. Bagepulver
    50 g Hakket hasselnødder
    4 Æggehvider

Fyld:

  • Ca. 300 g Hindbær
    Ca. 5 spsk. Rørsukker
    Ca. ½ l. Piskefløde
    Evt. reven chokolade (bitter er bedst)

Fremgangsmåde for bunde:
Æggeblommer og sukker piskes godt.
Rugbrød blandes med mel, kartoffelmel, kakao, bagepulver og hakket nøddekerner. Rugbrødsblandingen væddes i æg og sukker.
Æggehvider piskes stive og vendes i blandingen.
Dejen fordeles i tre velsmurte springforme ( 23 – 25 cm i diameter ) og bages på
nederste rille i ca. 15 min ved 200º C i ovnen ( mindre tid, hvis det er luft ovn )

Fremgangsmåde for fyld:
Gem ca. 10 hindbær til pynt på øverste lag af lagkagen.
Hindbær og rørsukker blandes og gives et let opkog enten i gryde eller mikro ovn.
Kan. Evt. jævnes samt gives mere sukke, hvis man ønsker en meget sød kage.
Afkøles inden brug.
Piskefløden piskes til skum.
Evt. chokolade rives.

Samelægningen:
Den afkølet bund lægges på et passende fad. Der lægges syltetøj, flødeskum og evt.
reven chokolade i hvert lag. På øverste lag pyntes med flødeskum og evt. hele
hindbær, samt evt. reven chokolade.

Tips: Man kan benytte andre bær og evt. købt marmelade, men det hjemmelavet
smager bedst.

Copyright ©
www.halfdan.dk