HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


HALFDANS RUGBRØD, 2 stk.

  • 50 g gær
    3 dl mælk, stuetemperatur
    4 dl vand, stuetemperatur
    2½ dl kærnemælk, stuetemperatur
    1 spsk. mørk farin
    2 tsk. salt
    80 g sesamfrø (1 dl)
    60 g hirseflager (1 dl)
    140 g hørfrø (2 dl)
    1 kg grahamsmel

    Fremgangsmåde:
    I en røremaskine opløses gæren i 1 dl af mælken, herefter tilsættes resten af mælken. Tilsæt farin, salt, sesamfrø, hirseflager, hørfrø, vand samt kærnemælken, lad det stå og røre i maskine ca. 4-5 min. Grahamsmelet tilsættes lidt efter lidt og herefter lader man det stå og blive æltet godt igennem i røremaskinen ca. 5 min. Dejen som er lind fordeles i to forme og hæver tildækket i 20 min. Brødene bages i en forvarmet ovn ved 175
    ° c i ca. 1½ time.

Copyright © www.halfdan.dk