HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


RØDVINSGULYÁS
[4 PERSONER]

  • 1 kg skært kød fra klovbærende vildt
    3-5 hakkede løg
    1-2 fed hakket hvidløg
    3-5 spsk. mild paprika (edelsüss)
    salt, peber
    1 - 1½ tsk. kommen
    7 dl bouillon (kalv/okse/vildt)
    3 dl rødvin
    ½ tsk. merian
    2 mellemstore kartofler i tern
    4 flåede, hakkede tomater
    1½ dl créme fraiche (et bæger)

Fremgangsmåde:
Skær kødet i terninger. Brun fedtstoffet i en tykbundet gryde. Brun kødet heri af 2-3 omgange. Tag kødet op. Tilsæt evt. mere fedtstof. Svits løgene, til de er gyldne og klare. Tilsæt hvidløg, paprika, salt og peber, kommen, kødet samt bouillion og rødvin. Dæmp varmen og lad retten småsimre, under låg i ca. 1 time.

Tilsæt flåede, hakkede tomater, kartofler skåret i tern samt merian og lad retten småsimre i yderligere 20 minutter. Tilsæt créme fraichen lige før retten er færdig og smag til med salt, peber og paprika.

Servering:
Server gulyás i skåle sammen med noget godt brød.

Copyright ©
www.halfdan.dk