HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


HALFDANS ØKOLOGISKE RØDGRØD
[8 PERSONER]
 

  • 1¼  l vand
    3 dl rørsukker
    1 kg økologisk jordbær
    900 g økologisk rabarber
    ½ økologisk citron
    4 spsk. maizena
    økologisk piskefløde

Fremgangsmåde:
Rabarber og jordbær rengøres. De tykke rabarberstængler skæres i store
stykker og de fine stængler skæres i ½ cm tynde skiver. Halvdelen af
jordbærrene (de pæneste) halveres.

Vand og sukker hældes i en gryde og varmes op ved svag varme, indtil
sukkeret er opløst. Skru op for varmen, og tilsæt de tykke stængler fra
rabarberne og de hele (mindre pæne) jordbær. Koges møre i ca. 10 minutter.
Blendes fint.

Den blendede frugt sættes over igen ved lav-medium varme. Tilsæt de
fine skiver rabarber og simre i ca. 4 minutter. Tilsæt halverede jordbær og
simrer videre i yderligere 5 minutter. Smages til med saften fra ½ citron.
Jævnes med Maizena udrørt i lidt vand og tages af varmen. Stilles i køleskab i
ca. 24 timer, så rødgrøden kan samle sig.

Servering:
Serveres varm eller kold med en god økologisk piskefløde.



Copyright ©
www.halfdan.dk