HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


RÅDYRFILET MED BROCCOLIPURÉ
[4 PERSONER]
 

  • 200-250 gram friske champignon
    150 gram gulerødder
    100 gram selleri
    1 løg
    600 gram rådyrfilet
    salt og hvid peber
    1½ tsk. tørret salvie
    ½ tsk. tørret timian
    100 gram smør
    1 dl. vand
    1 bundt persille
    1 spsk. stegesky
    1 dl. piskefløde

Broccolipuré:

  • 500 gram broccoli
    salt og hvid peber
    2 spsk. piskefløde
    1 tsk. smør

Fremgangsmåde:
Rens og skyl champignoner, gulerødder og selleri. Pil løget og skær alt i små
terninger. Afpuds fileten og gnid den omhyggeligt med krydderierne.

Brun halvdelen af fedtstoffet i en pande og brun fileten godt. Tilsæt vand og
lad det viderestege i 6 ? 10 minutter. Hold fileten varm og gem lidt stegesky.
Rens broccolien, skær den i stykker og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter.

Brun resten af fedtstoffet i panden, læg grønsagerne i og steg dem på svag
varme i ca. 10 minutter. Skyl og hak persillen. Hæld stegesky over grønsagerne
og rør persille i. Drys med salt og peber og steg i yderlig 5-8 minutter. Rør fløden i.

Lad broccolien dryppe af. Mos eller kør den i en køkkenmaskine. Drys med salt
og peber, rør fløde i og lad fedtstoffet smelte i mosen. Skær fileten i skrå skiver
og server med broccolipureen og grønsagerne til.

NB:
tilberedningstid, ca. 1 time


Copyright © www.halfdan.dk