HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


PERLEHØNS I KOKOTTE MED KARRY-KOKOSSAUCE
[4 PERSONER]

  • 2 store perlehøns (en stor kylling kan også bruges)
    1½ dl kokosmælk
    1½ dl hønsebouillon
    2 røde æbler
    4-6 forårsløg
    2 fed hvidløg
    1 Galia melon
    Karry
    Gurkemeje
    Mango chutney
    Ris
    1 lime

    Fremgangsmåde:
    Perlehøns skæres i passende stykker. Brunes på pande i smør tilsat ca. 2 spsk. karry.

    De grønne toppe skæres af forårsløgene og snittes i små ringe. Gemmes til senere. Den hvide del af forårsløgene snittes og lægges i bunden af kokotten sammen med æbler i tern. perlehønsene lægges ovenpå, hvorefter kokosmælk og bouillon tilsættes.

    Kokotten placeres i en kold ovn. Sættes til 225 grader i ca. 45 minutter.

    Perlehønsene tages op og grilles videre i ovnen til skindet er sprødt. Imens blendes resten af indholdet i kokotten, hvorefter det opvarmes i en gryde. De grønne toppe fra forårsløgene tilsættes saucen, som smages til med salt, peber, karry og gurkemeje.

    Servering:
    Retten serveres med skiver af Galia-melon (eller anden netmelon), mango chutney samt ris tilsat reven limeskal.