HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


PARMESANTÆRTE MED VALNØDDER


Mørdej:

  • 100 g smør
    150 g hvedemel
    1 æggeblomme

    ½ tsk. salt

Fyld:

  • 2 æg
    1 æggeblomme
    4 dl. piskefløde 38 % Thise
    100 g friskreven parmesanost
    100 g finthakkede valnødder

    salt / peber

Fremgangsmåde:

Mørdej: 
Smørret smuldres i hvedemelet og dejen samles hurtigt med æggeblommen og salt. Lad dejen hviler i køleskabet mindst 1 time. Rulles ud så den kan dække en tærteform på 24 cm, prik huller i dejen med en gaffel og lad den hvile igen ½ time i køleskabet. Tærtebunden forbages ved 175 °C i 10 min. i varmluftovn.

Fyldet:
Æg, fløde og ost piskes sammen. Valnødder tilsættes og der krydres med salt/peber. Fyldet kommes i den forbagte bund, og bages færdig ved 175 °C i ca. 30 min, til den er lysebrun og ostefyldet er stivnet.

Denne tærte smager bedst hvis den serveres kold til vildt og kødretter.


Copyright © www.halfdan.dk