HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


OSTEKAGE
[6-8 PERSONER]

Dej:

  • 80 g Knuste makroner
    80 g Smør, koldt
    100 g Hvedemel

Fyld:

  • 200 g Stenfri svesker
    200 g Naturel flødeost
    90 g Rørsukker

    1½ tsk. Vanillesukker

    2 Æg
    2 spsk. Hvedemel
    1 tsk. Reven appelsinskal

  • ½ dl. Friskpresset appelsinsaft

    ¼ l. Piskefløde

Pynt:

  • Flormelis

Fremgangsmåde for dejen:

  • Smørret smulres i melet, tilsæt de knuste makroner.
    Dejen drysses i en smurt spring form / tærtefad (ca. 22 cm i diameter)
    og presses godt sammen så den dækker bunden jævnt.
    Bunden bages ved ca. 200 º C i 5 min (luft ovn)

Fremgangsmåde for fyld:

  • Sveskerne halveres
    Flødeosten røres blød, de øvrige ingredienser tilsættes.
    Sveskerne fordeles jævnt på den forbagte bund og fyldet hældes over.
    Kagen bages færdig midt i ovnen ved ca. 200 º C (luft ovn) i 45 min.

Tips: Kagen kan serveres lun eller kold efter den er pyntet med sigtet florsukker.


Copyright ©
www.halfdan.dk