HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


OSSOBUCO AF VILDTHALS
[4 PERSONER]

  • 4 skiver hals af ca. 3-4 cm tykkelse (alt klovbægerne vildt kan bruges)
    1 løg
    mel
    75 g smør
    2 spsk. Koncentreret tomatpuré
    1 kop hvidvin
    salt – peber
    1 bundt persille
    ½ citron, usprøjtet
    4 benfri sild (kan undlades)

Fremgangsmåde:
Løget skæres i tykke skiver, kødet duppes tør og drysses med mel, smelt smør i en stor stegegryde, løgringene svitses gyldne og tages op igen. Kødet kommes i gryden, og brunes let på alle sider, derefter tilsættes løgene igen. Tomatpuré udrøres i vinen, og hældes over kødet, som krydderes med salt og peber. Låget kommes på, og kødet steges ved svag varme i ca. 2 1/2 time, kødet skal vendes under stegningen. Citronen skrælles, hakkes fint sammen med persille og benfri sild. Dette tilsættes til sidst, og røres rundt i saucen, dette skal simre yderligere videre i ca. 10 min..

Anretning:
Anrettes i et fad, eller i stegegryden, man kan evt. dele større halsstykker.

Tilbehør:
Serveres med safran ris, evt. et godt mad brød.

Copyright ©
www.halfdan.dk