HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


MARINERET VILDSVINERYG
[8 PERSONER]

 

  • 1 stk. vildsvineryg på ca. 2-3 kg
    3-5 spiseske smør
    ¼ -½ l fløde
    evt. Danablue
    3 løg
    1 bundt bredbladet persille
    1 bundt timian
    ¼ del selleri
    2 gulerødder

Marinade:

  • Ca. ½ - ¾  flaske rødvin

  • Salt / peber (kan erstattes med 2 porter, gnid da kødet med en
    knivspids stødt allehånde og nelliker inden marineringen)

    1 løg i tykke skiver
    ca. 20 sorte hele peberkorn
    ca. 10 enebær
    1 citron i skiver
    1 bundt timian
    1 gulerod i skiver

    1/8 del selleri i tern

Fremgangsmåde:
Kødet ordnes og fedtet skæres i rudemønster. Kødet gnides med
salt / peber, lægges i marinaden mindst 12-16 timer i køleskabet.

(tips: anbring kødet i en kraftig frostpose, tilsæt marinaden. Sug luft ud
af posen og slå en knude. Kom det i en ekstra pose  og evt. anbring det
i et fad, så skulle uheldet være ude, sejler det ikke i køleskabet. På denne
måde behøver man ikke vende kødet under marineringen, da man har
marinaden rundt om hele ryggen.)

Stegen tages op og belægges med smørret, lægges i en bradepande på et
lag af persille, timian, løg, gulerødder og selleri. Stilles i en forvarmet ovn
ca. 170° C , steges ca. 2½ time på interval grill (evt. luft ovn på 165 ° C)
steges dryppes jævnligt under stegningen, med den sigtede marinade.
Tilsæt evt. mere rødvin under stegningen. Kødet tages ud og dækkes til
mens den trækker. Fonden sies og saucen laves på marinaden, fløde og
evt. danablue, kan evt. jævnes. Filetstykkerne skæres fra ryggen, skæres
i skiver og lægges tilbage på ryggen.

Serveres med råstegte kartofler og en god salat.

NB !! vildsvineryggen kan erstattes med vildsvindfilet eller svinekam, men
da er stegetiden kun ca. 1 ¼  time i ovnen.

SEPIO A/S  tlf. + 45 3250 5152, henviser til nærmeste forhandler af vildsvin.
(www.sepio.dk)

Copyright ©
www.halfdan.dk