HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


JUNIORS MANGO CHUTNEY

  • 1 mango
    ½ lime
    1 spsk. fiskesauce
    2 tsk. sød chilisauce
    1 rød chili
    1½ cm ingefær
    1 dl lagereddike
    1 ¼ dl rørsukker
    ½ tsk. sambal oelek
    1 - 2 spsk. blommesauce

Fremgangsmåde:
Mango skrælles og skæres i små tern. Rør limesaft, fiskesauce og sød chilisauce sammen i en lille skål, og marinér mangotern i ca. ½ time.

Chili og ingefær hakkes fint. Eddike og sukker kommes i en gryde og bringes i kog. Simrer videre lige under kogepunktet, indtil sukkeret er helt opløst.

Mango, chili og ingefær tilsættes sammen med sambal oelek. Simrer videre i ca. 1 time. Smages til med blommesauce og salt.

Hældes i en beholder og sættes i køleskabet.

Servering:
Den her mango chutney blev lavet specielt som tilbehør til grillede pølser (evt. fyldt med ost) i stedet for den sædvanlige, kedelige sennep og ketchup, og er et must til enhver grillfest.


Copyright © www.halfdan.dk