HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


KOLDRØGET SANDART MOUSSE
[6 PERSONER]

 

Moussen:

  • 125 g champignoner
    2 rødløg
    1 tsk salt
    5 spsk hvidvin
    4 blade husblads
    2 bøftomater
    1½ dl piskefløde
    1 tsk mild paprika
    lidt cayennepeber
    1 bundt dild
    200 g koldrøger sandart 

Sauce:

  • 1½ dl yoghurt neutral
    ½ bundt citronmelisse
    1 tsk citronsaftlidt salt

Pynt til 6 tallerkner:

  • 3 krydder tomater
    6 skiver koldrøget sandart
    sauce
    6 hele citronmelisse blade.

Fremgangsmåde:

Moussen:
Tomaterne flås, halveres og befries for stilkansats og kerner. Frugtkødet hakkes
og stilles til afdrypning. Champignoner renses, skylles om nødvendigt og skæres i
mindre stykker. Rødløgene pilles, skæres i mindre stykker. Champignons, rødløgene,
salt og hvidvin blandes i en gryde, og bringes i kog og koger ind ved meget svag             varme. Den koldrøget sandart skæres i tynde strimler (gem mindst 6 pæne stk. til  tallerkenpynt). Dild skylles, slynges tør og klippes fint. Piskefløden piskes stiv.           Husblasen udblødes i koldt vand i 10 min.

Champion/rødløgene krydres med paprika og cayennepeber. Væden knuges af
husblasen, som røres i den varme blanding af champions/rødløg. Blandingen stilles
til afkøling og kort tid før den er stivnet blandes den med fintskårne koldrøget sandart,
de afdryppet tomater, dild og den stivpisket fløde. Moussen fordeles i seks små forme
der er skyllet i koldt vand. (man kan også lave det i en stor form, men det kan værre
svært, at skære pæne stykker når de skal anrettes til servering.) Moussen skal stivne i køleskabet i mindst to timer. 

Saucen:
Citronmelissen skylles, slynges tør og skæres i meget fine strimler
(gem mindst 6 hele blade til pynt). Yoghurten røres op med citronsaft lidt salt og
citronmelisse strimlerne røres forsigtig i yoghurten.

Anretning:
Vend moussen ud af skålene midt på anretnings tallerknen og pynt med et par skiver kryddertomater, 1 skive fintskåret letrøget sandart og lidt sauce med citronmelisse,
samt et par hele citronmelisse blade.

NB: Er tidskrævende, men man kan evt. lave moussen dagen i forvejen, så mangler
man kun saucen samt anretningen inden servering.

Copyright ©
www.halfdan.dk