HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


KOLDRØGET SANDART MED FYLDTE CHERRY TOMATER
[6 PERSONER]

 

  • 300 g koldrøget sandart.
    150 g loddenrogn (lakserogn kan også anvendes)
    30 cherry tomater
    1 forårsløg

Avokado creme:

  • 2 modne avocadoer
    2½ dl creme fraiche 18 %
    lidt salt
    lidt hvid peber
    saften  af  ¼ - ½ citron

Fremgangsmåde:

Tomater:
Cherry tomater skylles, halveres og befris for stilkansats og kerner. Man stiller 10
halve tomater på hver tallerken. Heri fyldes de fem halve tomater med lodenrogn
og de fem sidste fyldes med avokado creme.

Avokado creme:
Avokadoerne halveres og frugtkødet tages ud i en skål. Kødet moses med en gaffel
og blandes op med creme fraiche salt, peber og citronsaft, til man har den ønsket
konsistens.

Koldrøget sandart:
Sandarten skæres i tynde stykker og placeres på midten af tallerknen i en pæn ”bunke”

Pynt:
Forårsløgene renses/vaskes og skæres i fine tynde ringe, som lægges på sandarten.

Overskuddet af loddenrognen og avokado cremen kan serveres i en skål ved siden af.

NB: Lidt tidskrævende.

Copyright ©
www.halfdan.dk