HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


KAMMUSLINGER PÅ FORSKELLIGE MÅDER
[4 PERSONER]
Pande & Grill


  • Ca. 300 g kammuslinger
    Et lille bundt timian

    Ca. 40 g semi-dry tomater

    1 rød peberfrugt
    1½ dl. Olivenolie
    saft af en citron
    et lille bundt basilikum
    3 spsk. Durum mel
    smør
    olivenolie
    2 fed hvidløg
    salt / peber
    hvide og grønne asparges efter behag.

Fremgangsmåde:
Timian hakkes meget fint og blandes med mel. Kammuslingerne vendes
i melblandingen og steges gyldne i halvt smør og olivenolie på en varm pande
(ca. 1 min. på hver side)

Sauce:
Befri peberfrugten for kerner og bag den i ovnen på en saltbund til den er helt
gennembagt. Flå skindet af. Peberfrugten skæres i mindre tern, semi-dry
tomater og hvidløgene samt olivenolie blendes og smages til med salt, peber
citronsaft og hakket basilikum ( smag forsigtigt til med salt, for tomaterne kan
være salte i forvejen)

Hvide og grønne asparges koges møre og placeres skiftevis hvide og grønne i en
cirkel. Kammuslingerne placeres imellem. Saucen lægges i en ring omkring.

Variationer af stegningen:
Kammuslingerne kan steges uden at være vendt i melblandingen.
Kammuslingerne kan steges på grill, det giver en dejlig smag, her skal man stege
ca. 2-3 min på hver side. Kammuslingerne kan vendes i olivenolie, salt, peber,
citron og hakket basilikum, dette trækker et par timer i køleskab, inden de grilles.


Copyright ©
www.halfdan.dk