HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


JORDBÆR MED MASCARPONECREMÉ
[6-8 PERSONER]
 

Marinade:

  • 4 cl hvid portvin
    2 cl hvidvin
    1 spsk. honning
    1 stk. kanel

Fyld:

  • ca. 500 g Jordbær

Mascarponecréme:

  • 2 spsk. flormelis
    2 æg
    250 g mascarpone (fed Italiensk flødeost)
    1 dl piskefløde
     

Fremgangsmåde for marinade.
Portvin, hvidvin og honning blandes og sættes i mikroovnen ved fuld
effekt 30 sek. herved opløses honningen. Kanelstykket tilsættes og
lagen afkøles i ca. 30 min, hvorefter man kasserer kanelstykket.

Jordbær befris for stilke og skyldes grundigt. Bærerne sættes i et fad,
hvor de kan være i et lag. Marinaden tilsættes og bærerne trækker i
lagen i mindst 2 timer. 

Fremgangsmåde for mascarponecréme.
Æggen deles i blommer og hvide. Blommerne røres skummende med
flormelisen. mascarponen røres i æggemassen lidt efter lidt, og blandingen
røres crémet. Æggehviderne og piskefløden piskes stive hver især og vendes
forsigtigt i mascarponecrémen. Bærerne anrettes på en tallerken med lidt af
lagen og hertil serveres mascarponecrémen.

Copyright ©
www.halfdan.dk