HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


ITALIENSK KYLLINGERULLE MED GRILLET AUBERGINE
[4 PERSONER]

Copyright © Carsten Halfdan

 • 3-4 kyllingebryster á ca. 150 g
  2-3 soltørrede tomater
  1 aubergine
  1 fed hvidløg
  1 kugle mozarella
  6-8 tynde skiver parmaskinke (én pr. kyllingerulle)
  6
  -8 friske blade salvie (et pr. kyllingerulle)
  6-8 tynde skiver Grana Padano (én pr. kyllingerulle)
  ½ dl hvidvin
  Friske basilikumblade
  salt og peber  

Fremgangsmåde:
Kyllingebrysterne skæres igennem på langs og bankes forsigtigt flade. Soltørrede tomater opblødes i varmt vand og hakkes fint (gem vandet!). Aubergine skæres i otte skiver på langs, lægges i et dørslag og drysses med salt for at trække noget af den lidt bitre smag ud. Hvidløg hakkes fint. Mozarella skæres i tynde skiver.

Læg hvert kyllingestykke på en skive parmaskinke. Krydres med en anelse salt og peber. Derefter fordeles soltørrede tomater, hvidløg, mozarella og et enkelt helt salvieblad på hvert kyllingestykke, som rulles.

Placér kyllingerullerne i et smurt ovnfast fad. Tilsæt hvidvin og en anelse af vandet fra de soltørrede tomater, så bunden dækkes. Tilsæt eventuelt overskud fra hvidløg og soltørrede tomater, som vil give en god smag til saucen. Dryppes med god olivenolie, og sættes i en 200oC varm ovn i ca. 12 minutter.

Skyl aubergineskiverne, og dup dem tørre. Dryppes med en anelse olivenolie og grilles på grillpande ved høj varme, indtil de bliver lidt bløde, men stadig har ”bid”. Husk, hæld IKKE olien direkte på grillpanden, da det vil give en stor røgudvikling.

Copyright ©
www.halfdan.dk