HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


HUMMER KOGT I HVIDVINSLAGE
(4 Personer)



Lage:

  • ca. 2 spsk. smør
    2 løg hakket fint
    2 gulerødder hakket fint
    ca. 1 flaske tør hvidvin
    ca. samme mængde vand
    1 bundt kørvel
    1 bundt bredbladet persille
    2 stilke timian
    4 laurbærblade

    20 peberkorn
    2 spsk. salt
    1 tsk. sukker

Tilbehør:

  • 8 jordbær i skiver
    8 tynde skiver honningmelon
    8-12 rucola blade
    8 blancherede hvide asparges
    4 skiver godt madbrød

Dressing:

  • 2-3 dl yoghurt 10% (tyrkisk/græsk)
    2 fed presset hvidløg
    salt/peber

    ½ bundt friskhakket dild

Fremgangsmåde af hummer:
Brug en gryde hvor hummerne kan være i, husk at hummerne skal være dækket, tilsæt evt. mere hvidvin og vand. Løg og gulerødder koges langsomt i smør til løgene er klare (skal ikke brunes), hvidvin og vand tilsættes, derefter kommes resten af lage ingredienserne i. Lagen simrer ca. ½ time under låg. Lagen bringes herefter til kogepunktet inden hummerne tilsættes. Hummerne sænkes ned med hovedet først, hold en hulske over dem, da de kan slå med halen i et par sekunder. Man kan også tage livet af hummerne inden de kommes i lagen, læg da hummeren på et spækbræt fladt på maven, stik en spids kniv ned lige mellem øjnene og kløv hovedet. Hummerne koges i 11 min, køles af i lagen til stuetemperatur inden serveringen. Hummerne flækkes i 2 halve, halen tages ud, den sorte tarm fjernes og lægges tilbage i skallen. I denne opskrift har vi kun brugt bagkroppen, men alt på en hummer kan spises, undtagen den lille blære oppe ved øjnene i hovedet.

Fremgangsmåde af tilbehør:
Jordbær, honningmelon skylles og skære i fine tynde skiver. Rucola salat skylles, aspargesene skrælles evt. og balanceres i letsaltet vand i ca. 1 min.

Fremgangsmåde af dressing:
Yoghurt blandes med presset hvidløg og dild, der smages til med salt og peber. Husk at dressingen bliver stærkere i hvidløgssmagen jo længere den trækker.

Anretning:
På hver tallerken lægges en ½ hummer, der dekoreres med jordbær, honningmelon, blancheret asparges og rucola salat. Dertil serveres madbrød og dressing til.

Tips.
Lagen fra kogningen af hummerne kan med fordel bruges som grundlag i hummersuppe m.m. Lagen skal da filtreres og fryses til senere brug. Lagen kan også bruges til kogning af al slags fisk.

Copyright © www.halfdan.dk