HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


HERREMANDENS FORLOREN HARE
[4 PERSONER]

  • 250 g hakket harekød
    350 g hakket oksekød (ikke for magert)
    1 cm frisk ingefær, hakket fint
    1 tsk. Coleman sennepspulver
    1 æg
    ½ finthakket rødløg
    3 spsk. rasp
    1 pk. bacon
    2 dl vildtbouillon
    1 dl fløde
    salt og peber  

Fremgangsmåde:
Bland det hakkede kød, og ælt det sammen med hakket ingefær, sennepspulver, løg,
æg, salt og peber. Justér konsistensen med rasp og evt. lidt vand (farsen skal være fast og til at forme, men endelig ikke for tør).

Farsen formes til en tyk pølse og lægges i et smurt ovnfast fad. Barderes med bacon. Brunes i en forvarmet ovn ved 225oC i ca. 15 min. Vildtbouillon og fløde hældes over og varmes skrues ned til 175oC. Steges færdig i ovnen i ca. 40 min. mens ”haren” løbende dryppes med væden.

”Haren” tages ud af ovnen og holdes varm. Lav en god sauce af væden ved at koge den lidt ned, tilsætte en anelse kulør og derefter smage den til med salt og peber.

Tilbehør:
Ristede østershatte med soltørrede tranebær og hasselback kartofler.

Copyright ©
www.halfdan.dk