HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


HELLEFISK MED STUVEDE PORRE, PÅ BUND AF SORT LINGUINE
[4 PERSONER]

  • 600-700 g hellefisk
    3-4 porrer

    2 løg
    ½ citron
    1 pk bacon
    400 g sort linguine
    2½-3 dl mornay sauce
    Fransk estragon (ca. 2 spsk)
    Dry Martini (ca. ½ dl)

    Fremgangsmåde:

    Porrer og løg snittes i tynde skiver. Citronskallen skæres i julienne (små, fine strimler) eller rives. Bacon sprødsteges på pande og lægges til side.

    Pastaen koges al dente (ca. 10 minutter), tages op og afdryppes.

    Fisken skæres i 8 pæne stykker, som vendes i mel og en anelse peber. Steges på pande i et par minutter på hver side, indtil der dannes en lysebrun, sprød skorpe. Tages af panden og holdes varm på tallerken.

    Løg sauteres på panden indtil klare. Porre tilsættes. Sauteres og koges hurtigt ind med en anelse Dry Martini (ca. ½ dl). Mornay-sauce tilsættes samt en anelse mælk for at tynde saucen. Smages til med citronskal, grofthakket estragon samt salt og peber.

    Servering:
    En bund af sort linguine anrettes på hvide tallerkener. Ovenpå anrettes stykker af fisk. Overhældes med stuvningen og garneres med sprøde baconskiver.

    En tør, frisk Sauvignon Blanc (f.eks. en Comtesse de Gramont) passer dejligt til.

    Copyright © www.halfdan.dk