HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


HARE PÅ ARNES MÅDE [4 PERSONER]

  • En stor hare eller to små
    (brug ryggen og køller, resten koges der fond på, se under saucer)

    Ca. 2-3 pakker Bacon
    Ca. ½-1 l piskefløde
    1-2 bundter Bredbladet persille
    1-2 Laurbær
    5-8 Enebær
    5-8 Peberkorn
    1-2 bundter Frisk timian
    2-4 Rød løg
    ½ l fond , kalve eller vildt

    evt. gorgonzola

Fremgangsmåde:
Kødet befris for hinder og finpudses. Ryg og køller lægges fra og resten af
haren bruges til fond. I en mindre bradepande (kødet skal kunne ligge i denne)
lægges der en bund af persille, timian, laurbær, enebær, peberkorn og løg.
Kødet lægges på denne bund. Man krydrer med salt og peber evt. knuste
enebær, og kommer skiver af bacon over kødet så det dækker helt.

Kødet brunes ved 200°C i 10–15 min, og temperaturen sættes ned til 160°C.
(i luftovn, ellers 180°C i gammeldags ovn). Der tilsættes fond i bradepanden,
piskefløde hældes over kødet 2-3 gange under stegningen. Samlet stegetid
er ca. 50-60 min, Stegetiden er afhængig af  hvor stor en hare man har med
at gøre.

Kødet tages ud af ovnen og lægge på skærebrættet hvor det trækker i 
ca. 10-15 min. Fonden sis og grøntsagerne kasseres. Piskefløden/fonden 
jævnes, man kan tilsætte lidt gorgonzola efter smag og behag. saucen smages
til med salt/peber, sukker evt. lidt tyttebærsaft.

Tilbehør:
Saucen
Ris / frisk pasta eller kartofler.
Hertil passer rød salat og bønner i svøb meget fint.



Copyright ©
www.halfdan.dk