HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


HARE MED RØDVIN



  • 1. Hare (deles i ryg, køller og forløb)
    4 dl. Rødvin
    3 dl. Fløde
    Salt / peber
    Rosenpaprika

Fremgangsmåde:
Haren deles i ryg, køller og forløb.
Lægges i en mindre bradepande / fad, krydres med salt, peber.
Kødstykkerne dækkes med bacon / spæk
Brunes i en forvarmet ovn ( intervalgrill )  ca. 8-10 min ved 250 º C, derefter dæmpes
varmen til 160 º C, der tilsættes rødvin i bradepanden / stegefadet.
Derefter steger haren videre i ca. 50 min, haren overhældes med skyen jævnligt under stegningen.
Mens haren trækker sies skyen over i en gryde, koges op med fløden. Smages til med
salt, peber og rosen paprika, kan evt. jævnes.

Anretning:
Bacon / spæk fjernes og haren skæres for. Løs fileterne langs med og så tæt på
rygraden som muligt, skær under filerne så tæt på benet som muligt til filerne
er helt fri. Filerne skæres i skrå skiver på ca. 1 cm tykkelse og lægges tæt sammen
igen på benet, så ryggen ser hel ud. Køllerne deles i 3-4 stykker. Kødet fra forløbene
løsnes helt og lægges igen på benet.

Tilbehør:
Hertil anbefales vintergrøntsager samt ovnstegte kartofler med kastanjer og hvidløg.
Disse opskrifter forefindes under tilbehør.

NB : Man kan også benytte opskrifterne på dyreryg / dyrekølle til hare, se under
disse opskrifter. Stegetiderne der benyttes skal være de samme som i denne opskrift,
hare i rødvin.

Copyright ©
www.halfdan.dk