HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


HALFDANS MARCIPANDRØM.

  • 10 g gær
    1 spsk. mælk
    150 g blødt smør
    1 æg
    3 spsk. sukker
    2 tsk. reven citronskal
    250 g hvedemel

    Fyld:
    100 g reven marcipan

    Tilbehør:
    Hindbær
    creme fraiche

    Fremgangsmåde:
    Gæren røres ud i mælken. Tilsæt smør, æg, sukker, reven citronskal og melet. Dejen æltes godt igennem. Dejen lægges i en skål som dækkes med låg eller folie, stilles et lunt sted til hævning i ca. 30 min. Dejen æltes godt igennem igen tilsæt evt. lidt mere mel hvis dejen er for klæ. Dejen deles i to og rulles ud til runde plader på ca. 30 cm i diameter. Læg bunden på en bageplade med bagepapir og fordel den reven marcipan herpå, ikke helt ud til kanten. læg den anden plade ovenpå og rul pladernes kanter sammen mod midten, pensels med æg og bages midt i ovnen ved ca. 220
    ° C i alm. ovn. Kagen serveres lun, enten pyntet med bær eller de kan serveres ved siden af sammen med creme fraichen.
    Kan bages i forvejen og lunes op inden brug.

Copyright © www.halfdan.dk