HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


GULLASCHGRYDE AF DÅVILDT MED RØDVIN [4 PERSONER]

  • ca. 700 g småkød af dåvildt. (andet vildtkød kan anvendes)
    ca. 200 g røget bacon i skåret i store tern
    300 g løg i tern
    6 spsk. Olivenolie
    3 spsk. Koncentreret tomatpuré
    3 tsk. Edelsüss paprika
    1½ tsk. Stærk paprika
    5 spsk. Mel
    Friskkværnet sort peber
    salt
    400 g modne flået tomater
    ¼ l tør rødvin
    ½ l vildtbouillon (kalvebouillon kan anvendes)
    1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde:
Kødet skylles, tørres og skæres i ca. 3 cm store terninger. Melet kommes i en pose sammen med paprikaerne, peber og salt. Kød og bacontern lægges i posen. Der pustes luft i posen og denne rystes så mel blandingen fordeles jævnt på alle kødstykker. Kødet brunes godt evt. ad flere gange i olien til sidst tilsættes løgene som svitses gennemsigtige. Tomatpure tilsættes og det hele svitses i ca. 10 min for svag varme. I mellemtiden flås de modne tomater og befris for kerner, tomaterne skæres i mindre stykker og kommes i gryden. Rødvin og bouillon hældes ved og det simrer for svag varme og under låg i ca. 1½ time. Forårsløg klargøres og skæres i tynde ringe. Retten smages til med salt, peber og mere paprika, alt efter vor stærk man ønsker retten.

Tilbehør:
En god kartoffelmos
Madbrød

Copyright ©
www.halfdan.dk