HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


GRØNSAGSTÆRTE MED SKINKE [3-4 PERSONER]



Bund:

  • 250 g mel
    100 g smør
    ca. ½ dl vand

Fyld:

  • 4 æg str. L
    2 dl piskefløde
    200 g reven ost (gerne en blanding af emmentaler og mozzarella)
    ¼ tsk. Reven muskatnød (kan undlades)
    1 fed hvidløg
    1½ porre i tynde ringe
    1½ rødløg i små tern
    1 peberfrugt (gerne tyrkisk) i små tern
    250 g skinke i tern
    salt/peber

Fremgangsmåde:
Smør smuldres i melet og der tilsættes koldt vand til dejen samler sig. Dejen rulles ud og en tærteform på ca.28 cm beklædes. Dejen sættes i køleskabet i mindst 30 min. der prikkes mange huller med en gaffel i hele dejen. Dejen forbages i en opvarmet ovn ved 200ºC (luftovn) i ca. 15 min.

I mellemtiden skylles og klargøres grøntsagerne. Æg slås ud og piskes sammen med fløde, muskatnød, hvidløg, salt og peber. Osten blandes med grøntsags fyldet og fordeles på tærtebunden som har hvilet et par min. efter den er taget ud af ovnen. Skinken fordeles på fyldet og til sidst hældes æggemassen over fyldet. Tærten bages færdig i ovnen i yderligere i ca. 35-45 min.

Tilbehør:
Evt. en god salat

Copyright ©
www.halfdan.dk