HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


GRILLET RÅDYRFILET MED PARMASKINKE
[8-10 PERSONER]
 

  • Filetstykkerne fra et rådyr (ca. 800-1000 g kød)
    andet hjortevildt kan bruges, husk at tage højde for mere grill tid

    ca. 300-400 g parmaskinke


    Marinade:
  • 3 fed hvidløg
    ca. 2 dl olivenolie
    saften af 1citron

    salt / peber

    Marinade:
    hvidløgene presses og blandes med olien, saften af citronen samt salt og peber.

    Fremgangsmåde.
    Filetstykkerne tages af ryggen og pudses af. Hvert filetstykke deles i to stykker. lægges i en frostpose og marinaden hældes ved. Luften suges ud af posen, så marinaden kommer i kontakt med alt kødet. Fileterne marineres i mindst 2 timer.

    Filetstykkerne tages op af marinaden og evt. marinade aftørres.

    Filetstykkerne omvikles med parmaskinke og grilles ved god varme i alt 10-12 min. vendes flere
    gange under stegningen.
    (der kan grilles på kul eller gas grill). Skal herefter hvile under stanniol i ca. 5 min.

    Filetstykkerne skæres ud i ikke for tykke skiver og anrettes på tallerknen.

    Tilbehør.
    God sauce, evt. lavet på benet fra rådyrryggen. (Klik Her)
    Rucola salat med jordbær og bacon (klik Her)
    Kartoffelsalat med karry (klik Her)

    Copyright ©
    www.halfdan.dk