HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


GONGBAO KYLLING [4 PORTIONER]

  • 700 g kyllingekød
    4 fed hvidløg
    1½ cm ingefær
    5 lange, røde chili
    6 forårsløg
    ½ dl shaoxingvin
    100 g peanuts
     

    Marinade Sauce
    1 tsk salt 2 spsk soyasauce
    4 tsk soyasauce 3 spsk chilisauce
    4 tsk shaoxingvin 4 tsk risvinseddike
    2 tsk majsmel 4 tsk brun farin
    2 spsk æggehvide, let pisket 3 tsk majsmel
    1½ - 2 dl hønsebouillon

    Fremgangsmåde:
    Kødet skæres i små terninger. Hvidløg skæres i tynde skiver, og ingefær skæres i lange, tynde stave. Kerner fjernes fra chilis, som hakkes fint. De grønne toppe af forårsløg skæres i ring, og den hvide del diagonalsnittes.

    Marinaden blandes, og kødet marineres i ca. 30 min.

    Saucen blandes. Wokken opvarmes, indtil den er varm og danner regnbue-effekt i bunden. Hvidløg lynsteges. Når hvidløget bliver gyldent, tilsættes ingefær, chili og derefter det hvide fra forårsløget. Lynsteges i nogle sekunder.

    Kyllingen tilsættes og lynsteges i ca. 1 min. Vinen hældes i langs siderne, og retten simrer i ca. 30 sekunder.

    Indholdet skubbes op ad kanterne og den godt rørte sauce tilsættes. Rør, mens den jævner. Skub resten af indholdet i wokken ned i saucen, og rør rundt.

    Peanuts og de grønne toppe fra forårsløgene tilsættes. Rør et par gange, så det hele blandes. Smag til med diverse ingredienser fra saucen, så retten har en god kontrast mellem det stærke, det søde og det syrlige.

    Servering:
    Anrettes på et fad og serveres straks med kogte ris.

    Copyright ©
    www.halfdan.dk