HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


GLASERET FASAN I WOK CASHEWNØDDER OG PORRE [2 PERSONER]

  • Brysterne fra 1 fasan
    50 g cashewnødder
    1 stor porre
    2 røde chili
    5 fed hvidløg
    4 store, tørrede svampe
    3 spsk. risvin / Gran Marsala / sherry
    1 stor spsk. Hoisin-sauce
    2 x 3 spsk. olie (helst majs- eller jordnøddeolie)

Marinade:

  • 3 spsk. teriyaki
    1 spsk. sesamolie

Fremgangsmåde:
Marinaden røres sammen. Kødet skæres i tynde, smalle skiver. Marineres i ca. ½ time i køleskab. Den hvide del af porren diagonalsnittes og de grønne toppe skæres i firkanter. Hvidløg og chili hakkes. Svampene opblødes og snittes fint.

Wokken opvarmes. Når wokken er tilstrækkelig varm (begynder at ryge og danner regnbue-effekt i bunden), tilsættes olien. Chili og 2/3 af hvidløgene lynsteges. Den hvide del af porren tilsættes, når hvidløgene begynder at skifte farve. Den marinerede fasan tilsættes og lynsteges, indtil fasanen er næsten færdig. Risvinen tilsættes og reduceres. Svampene røres i, hvorefter indholdet tages op.

Wokken tørres af og opvarmes igen. Olie tilsættes, og resten af hvidløgene svitses, indtil de begynder at skifte farve. Hoisin-saucen tilsættes og varmes hurtigt op, imens der røres. Indholdet fra tidligere tilsættes igen og glaseres. De grønne top fra porren røres i. Cashewnødder tilsættes lige inden retten er færdig.

Serveres straks på en bund af æggenudler.

Copyright ©
www.halfdan.dk