HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


GAMMELDAGS VILDAND MED FLØDESAUCE [4 PERSONER]

  • 2 vildænder
    1 lille gulerod
    1 lille løg
    2 laurbærblade
    2 kviste timian
    ½ l vand
    ½ l piskefløde
    1 spsk. Ribsgele
    salt / peber
    lidt olie eller smør til stegningen
    evt. 1 spsk. Danablue

Fremgangsmåde:
De rensede ænder duppes tørre. Guleroden skæres i 1 cm tykke stykker og løget i ¼. Varm olien/smørret i en tykbundet gryde, og brun ænderne godt heri. Tag dem op efter 5-8 min, kom urterne i, når disse har taget farve, hældes vand og krydderier i. Skru ned på lavt blus, kom ænderne tilbage i gryden, læg låget på, og lad det simmer i ca. 45 min. (med brystet nedad). Skær bryststykker og lår fra, og hold dem varme mens saucen laves.

Sauce:
Fonden sis over i en ren gryde, skummes for fedt, og koges ind med piskefløde, man kan evt. jævne saucen, hvis den ikke er tyk nok. Smag til med salt, peber, ribsgelé og evt. Danablue.

Tilbehør:
Stegte kartofler og waldorfsalat, evt. hvide asparges kartofler. Men en tomat salat med masser af rå rødløg, kan også bruges som tilbehør.


Copyright © www.halfdan.dk