HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


FONDANT KARTOFLER MED ROSMARIN
[4 PERSONER]
 

  • 800 g nye kartofler
    50 g smør
    Olivenolie
    2 fed hvidløg
    ½ l grøntsagsbouillon
    2 spsk. hakket rosmarin
    Salt og peber

Fremgangsmåde.
Kartofler vaskes rene og halveres. Smør smeltes i en gryde sammen med en anelse
olivenolie. Finthakket hvidløg tilsættes og steges ved medium varme i et par minutter,
uden at hvidløget bliver brunt.

Kartoflerne vendes rundt i fedtstoffet med hvidløg. Grøntsagsbouillonen hældes over.
Koges under låg i ca. 30-35 minutter, indtil kartoflerne er møre. Låget tages af, og
kartoflerne koges videre ved medium varme, indtil væsken er kogt næsten helt væk.

Kartoflerne hældes over i et fad og vendes med friskhakket rosmarin.
Smages til med en anelse salt og peber.

     Kartoflerne er et dejligt tilbehør til f.eks. grillet fjerkræ.

Copyright © www.halfdan.dk