HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


FOND AF BEN FRA RÅDYR

  • Til fonden kan bruges hals, bove, ribben og ben.
    (til denne portion er der hals, bove, ribben og ryg benet hvor file og mørbrad er skåret fra)
     
  • 4 fed hvidløg
    4 mellemstore løg
    4 mellemstore gulerødder
    3 dl rødvin
    ca. 4 l. vand
    ca. 4 spsk. kalvebouillon
    ca. 10 sorte peberkorn
    2 laurbærblade

    et bundt bredbladet persille

Fremgangsmåde:
Ben brunes i ovnen i ca. 15-20 min ved 200 °C varmluft i den dybe bradepande, hvor der er lagt stanniol (for rengøringens skyld efterfølgende)

I mens klargøres løg og gulerødder skrælles, løg og gulerødder deles i mindre stykker.

I en stor gryde (mindst en 12 l gryde) lægges de brunet ben, der tilsættes løg, gulerødder, hele hvidløg, rødvin, laurbærblade peberkorn, bouillon persille og vand.

Koges under låg ved svag varme i mindst 3-4 timer.

Hældes gennem en sigte, og fonden reduceres til mindst det halve, er herefter klar til brug. Anbefales at fryses ned i portioner så den kan tages op, til videre bearbejdning næste gang man skal bruge fond
.

Kødet fra hals og bovene tages af benene, og bruges til f.eks. en vildtragout eller en vildttærte.
(Ribben har mistet så meget af deres kraft, at vi kassere dem).


Copyright © www.halfdan.dk