HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


FOND AF FASANSKROG

Brysterne tages af og bruges til en middag. evt. grillet fasan bryst med parmaskinke.

  • Skrog af to fasaner (lår skæres fra og bryst ben deles i to dele)
    ca. 1/2 dl olivenolie
    2 fed hvidløg
    2 mellemstore løg
    2 mellemstore gulerødder
    2 dl rødvin
    ca. 1 1/2 l. vand
    ca. 1 spsk. hønsebouillon eller kalv

    ca. 10 sorte peberkorn

Fremgangsmåde:
Skroget brunes af i olien ca. 5 min. løg, hvidløg og gulerødder tilsættes og brunes med i yderligere ca. 5 min. Tilsæt rødvin, peberkorn og vand så det lige dækker skroget. Koges under låg ved svag varme i ca. 2-2½ time.

Hældes gennem en sigte, og fonden reduceres til det halve, er herefter klar til brug. Anbefales at fryses ned i portioner så den er klar til brug.

Kødet fra lårene kan tages af og bruges til en tærte eller serveres som tilbehør.


Copyright © www.halfdan.dk