HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


FASAN I WOK MED VALNØDDER OG FORÅRSLØG
[2-3 PERSONER]

 • Brysterne fra 1 fasan
  50 g valnøddekerner
  2 bdt. forårsløg
  3 fed hvidløg
  4 store, tørrede svampe
  2 x 3 spsk. olie (helst majs- eller jordnøddeolie)

Marinade:

 • 2 spsk. teriyaki
  2 spsk. sesamolie
  1½ tsk. Det 5. krydderi
  1 tsk. brun farin

Sauce:

 • 3 spsk. mørk soja
  3 spsk. risvin / Gran Marsala / sherry

  1 tsk. brun farin
  1 dl hønsebouillon
  1 spsk. Maizena

Fremgangsmåde:
Marinaden røres sammen. Kødet skæres i tynde, smalle skiver. Marineres i ca. 1 time i køleskab. Den hvide del af forårsløgene diagonalsnittes og de grønne toppe skæres i ringe. Hvidløg hakkes fint. Valnøddekernerne hakkes i lidt mindre stykker. Svampene opblødes og snittes fint. Saucen blandes.

Wokken opvarmes. Når wokken er tilstrækkelig varm (begynder at ryge og danner regnbue-effekt i bunden), tilsættes olien. De hakkede valnøddekerner ristes i wokken i 2-3 min. Tages op og dryppes af på et stykke køkkenrulle.

Wokken tørres af og opvarmes igen. Olie tilsættes, og hvidløg svitses, indtil de begynder at skifte farve. Den hvide del af forårsløgene tilsættes og svitses. Kødet lynsteges, indtil det skifter farve (ca. 2 min.). Kødet skubbes til side og saucen tilsættes, hvorefter den koges lidt ind under omrøring. Kødet skubbes tilbage ned i saucen, hvorefter de snittede svampe tilsættes. De ristede valnøddekerner vendes i igen, hvorefter de grønne toppe fra forårsløgene røres i. Serveres straks sammen med jasmin- eller basmati-ris.

Copyright ©
www.halfdan.dk