HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


FASAN TERRINE
[6 PERSONER TIL FORRET]

  • 1 fasan
    100 g kyllingelever
    2 æggeblommer
    ½ dl fløde
    2 tsk. hoisin-sauce
    2 spsk. shaoxing risvin eller tør sherry
    1 tsk. mørk sesamolie
    100 g friske shitake-svampe
    1 fed hvidløg
    25 g valnødder

Fremgangsmåde:
Fasanlårene udbenes og blendes sammen med kyllingelever, æggeblommer, fløde, hoisin-sauce, risvin og sesamolie. Smages til med salt og peber.

En wok opvarmes over kraftig varme til den ryger. Valnødder tilsættes og ristes, indtil de begynder at tage farve. Lægges til side.

Stokken fjernes fra shitake-svampe, og svampene skæres derefter i tykke skiver. Hvidløget hakkes fint. Opvarm wokken igen med en anelse jordnøddeolie. Svampene tilsættes og steges ved høj varme i wokken i ca. 1½ minut. Hvidløget tilsættes og steges med, indtil det begynder at tage farve. Lægges til side.

Fasanbrysterne halveres på langs og bankes flade. En aluform på ca. ½ liter smøres, og fasanbryster lægges i som bund. Ovenpå hældes halvdelen af fasansouffléen. Derefter tilsættes svampene og ristede valnødder, som knuses i mindre stykker. Derefter hældes resten af fasansouffléen over, og de resterende stykker fasanbryst lægges på som låg.

Opvarm en ovn til 160oC. Fasan-terrinen bages i ovnen i ca. 30-35 minutter i vandbad. Tages ud og afkøles (evt. i fryser i ca. 2 timer), hvorefter den er klar til servering.

Servering:

Serveres på bund af blandet salat og jordbær med en god olivenolie og godt brød.

Copyright ©
www.halfdan.dk