HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


FASAN I PORTVIN
[4 PERSONER]

  • 2 fasaner
    salt/peber
    4-6 skiver fersk spæk eller bacon
    100 g smør
    3 dl kogende bouillon
    ¼ l piskefløde

    400 g champignoner
    ca. 2 dl hvid portvin

    ca. 2 spsk.
    Maizena

Fremgangsmåde:
De rensede fasaner gnides udenpå og indeni med salt og en smule peber,
ombindes med spækskiverne og brunes jævnt over det hele i smørret. Den
kogende bouillon og piskefløden hældes over, og fasanerne steger 45-50 min.,
hvorpå de tages op og holdes varme. De rensede og finthakket champignoner
svitses i en lille klat smør og hældes i gryden sammen med portvinen. Det hele
koger lidt ind og jævnes med maizena udrørt i fløde, herefter smager man
sovsen til. Ved anretning fjernes bånd og spæk fra fasanerne, brystet skæres
fra og skæres på skrå i ikke for tykke skiver. Anrettes  på fad med lidt sovs
over. Resten serveres i sovseskålen.  


Copyright ©
www.halfdan.dk