HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


FASAN MED PASTA I RØRHATTESAUCE
[4 PERSONER]

Fyld:

  • 1 Fasan kok
    300 g Bacon
    300 g Løg
    1 Gulerod i tynde strimler
    1 Bundt forårsløg i tynde ringe
    2 spsk. Mel
    1 spsk. Rosen paprika (Mild)
    Salt/Peber

Sauce:

  • 2½ dl. Fløde
    3 dl. Tør hvidvin
    1 dl. Fond fra fasanen (evt. kalvefond)
    300 g Rørhatte (evt. Mark champignon)
    1 spsk. Gorgonzola
    Evt. maizenamel

Pasta:

  • 500 g Organetti (Pastatype, men andre typer kan anvendes)
    Smør + olie

Efter smag:

  • Frisk høvlet parmesanost

Fremgangsmåde for fyld:
Fasanbrysterne skæres fra skroget evt. hinder fjernes og brysterne skæres
i strimler. Skroget bruges til fremstilling af fond. Fasanstrimlerne vendes i
blandingen af mel, paprika, salt og peber.
Bacon og løg skæres i tern. Bacon og løg svitses i smør / olie, fasanstrimlerne
tilsættes, det hele svitses ca. 1 min, gulerødder, forårsløg samt 1 dl hvidvin og
1 dl fond tilsættes og det hele simrer yderligere i ca. 1 min.

Fremgangsmåde for sauce:
Svampene skæres i tynde skiver. Svitses i smør / olie tilsættes 2 dl hvidvin +
2½ dl fløde samt gorgonzola, dette reduceres til en cremet konsistens, kan evt.
jævnes med maizenamel.

Fremgangsmåde for pasta:
Se på pakningen

Anretning:
Pasta blandes med saucen. Pasta anrettes på et fad eller portion anrettes.
Fyldet anrettes oven på pasta og til sidst tilsættes frisk høvlet parmesanost.


Copyright © www.halfdan.dk