HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


ELGMØRBRAD MED OSTEFYLD OG RISOTTO
[4 PERSONER]

  • 4 stk. elg mørbrad á ca. 150 g (filetstykket kan bruges )
    150 g friskhakket mozzarellaost
    ½ bundt finthakket basilikum
    salt/peber

Risotto

  • 3 dl risottoris (avorioris)
    1 dl. Olivenolie
    2 dl hvidvin
    ½ finthakket løg
    5 dl. Hønsefond (varmt)
    2 fingerspids salt
    50 g frisk reven parmasanost
    evt. lidt smør
    salt/peber

Tilbehør

  • ca. 250 g friske rørhatte eller kantareller.
    Smør til stegningen

Fremgangsmåde.
Lav et hul i midten af kødet. Ost blandes med basilikum, og fyld hullet med massen. Kom salt/peber på kødet og brun det på alle sider. Derefter sættes kødet i en forvarmet ovn på 160º C i ca. 10 min. hvis man ønsker kødet mindre rødt, så giv det 2-5 min mere.

Risottoen.
Lad løget svitse i olien uden at det tager farve, tilsæt risen og lad dette svitse med under omrøring. Tilsæt vin og lad det koge tørt. Tilsæt lidt efter lidt den varme fond, under omrøring, til risene er cremet. Tilsæt parmasanosten, evt. lidt smør, salt og peber efter behag, omrør derefter.

Tilbehør.
Svampene ordnes og steges i smør, serveres varme til retten.

Copyright ©
www.halfdan.dk