HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


DYRERYG ELLER DYREKØLLE
Man beregner ca. 200 g kød til hver person

  • Dyreryg eller dyrekølle
    Ca. 2-3 pakker Bacon
    Ca. ½-1 l piskefløde
    1-2 bundter Bredbladet persille
    1-2
    Laurbær
    5-8 Enebær
    5-8 Peberkorn
    1-2 bundter frisk timian
    2-4 Rød løg, i kvarte eller ringe
    ½ l fond , kalve eller vildt
    evt. gorgonzola

Fremgangsmåde.
Stegetermometeret skal stå på ca. 75-770
Dyreryg på ca. 1½ kg i alt ca. 50-60 min.
Dyrekølle på ca. 1,8 kg i alt ca. 90 min.

Kødet befris for hinder og finpudses. I en mindre bradepande (kødet skal kunne ligge  i denne) lægges der en bund i midten af bradepanden af persille, timian, laurbær, enebær, peberkorn og løg. Kødet lægges på denne urtebund. Man krydder med salt og peber evt. knuste enebær, og kommer skiver af bacon over kødet, så det dækker hele kødstykket.

Kødet brunes i en forvarmet ovn (varmluft) ved 2200C i 10–15 min, herefter tilsætter man fonden i bunden af bradepanden og hælder piskefløde over kødet. Piskefløden deles over 2-3 gange, så kødet ikke bliver tørt under stegningen. Man sætter temperaturen ned til ca. 1600C og steger færdig. Stegetiden er afhængig af  hvor stort et stykke kød, man har med at gøre.

Kødet tages ud af ovnen og lægge på skærebrættet hvor det trækker i ca. 10-15 min. Fonden i bradepanden sis og grøntsagerne kasseres. Fonden jævnes, man kan tilsætte lidt gorgonzola efter smag. Sovsen smages til med salt/peber, sukker evt. lidt tyttebærsaft. Man kan også lave en opbagt sovs.

Til Kødet serveres årstidens grøntsager.
Sovsen og enten ris / frisk pasta eller kartofler.
Hertil passer bønner i svøb og rød salat meget fint.

Copyright ©
www.halfdan.dk