DYRERYG ELLER DYREKØLLE
Man beregner ca. 200 g kød til hver person
-
Dyreryg
eller dyrekølle
Ca.
2-3 pakker Bacon
Ca.
½-1 l piskefløde
1-2
bundter Bredbladet persille
1-2
Laurbær
5-8
Enebær
5-8
Peberkorn
1-2
bundter frisk timian
2-4
Rød løg, i kvarte eller ringe
½
l fond , kalve eller vildt
evt.
gorgonzola
Fremgangsmåde.
Stegetermometeret
skal stå på ca. 75-770C
Dyreryg på ca. 1½ kg i alt ca. 50-60 min.
Dyrekølle på ca. 1,8 kg i alt ca. 90 min.
Kødet befris for hinder og finpudses. I en mindre bradepande (kødet
skal kunne ligge i denne) lægges der en bund i midten af
bradepanden af persille,
timian, laurbær, enebær, peberkorn og løg. Kødet lægges på
denne urtebund. Man krydder med salt og peber evt. knuste enebær, og
kommer skiver af bacon over kødet, så det dækker hele kødstykket.
Kødet brunes i en forvarmet ovn (varmluft) ved 2200C i 10–15 min,
herefter tilsætter man fonden i bunden af bradepanden og hælder
piskefløde over kødet. Piskefløden deles over 2-3 gange, så
kødet ikke bliver tørt under stegningen. Man sætter
temperaturen ned til ca. 1600C og steger færdig.
Stegetiden er afhængig af hvor
stort et stykke kød, man har med at gøre.
Kødet tages ud af ovnen og lægge på skærebrættet hvor det trækker
i ca. 10-15 min. Fonden i bradepanden sis og grøntsagerne kasseres.
Fonden jævnes, man kan
tilsætte lidt gorgonzola efter smag. Sovsen smages til med
salt/peber, sukker evt. lidt tyttebærsaft. Man kan også
lave en opbagt sovs.
Til Kødet serveres årstidens grøntsager.
Sovsen og enten ris / frisk pasta eller kartofler.
Hertil
passer bønner
i svøb og rød salat meget fint.
Copyright
© www.halfdan.dk
|