HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


DEN ÆGTE GULYASLEVES
[6-8 PERSONER]

  • 1 kg oksemellemskært
    1 spsk. Svinefedt
    4 store, hakket løg
    2 stk. gulerødder
    4-5 bladselleri stængler
    1 kg. Kartofler
    4 stk. modne tomater
    3 fed hakket hvidløg
    3 spsk. mild paprika
    1 ds. Konc. Tomatpure

    2 tsk. merian
    1 stk. chilipeber

    3-4 l vand
    salt & peber

Fremgangsmåde:
Damp de hakket løg, til de er klare. Skær kødet i terninger og vend det i fedtstoffet med løgene, til kødet har mistet farven – det skal ikke brunes. Tag gryden af varmen og rør paprikaen i.
Tilsæt vand og tomatpure og kog kødet i ca. 60 min. skær gulerødder og selleri i små tern. Halver chilien og snit den fint. Husk at fjerne frøene, tilsæt grøntsagerne og den halve chili sammen med hakket merian og hvidløg og kog i yderligere ca. 15 min. herefter tilsættes kartoffelterningerne og der koges i ca. 45 min yderligere, til kødet er mørt. Ca. 10 min før retten er færdig, tilsættes tomaterne der er skåret i små terninger, kernerne skal fjernes inden de kommes i retten.
Suppen smages til med salt, peber og evt. mere chili.
Suppen serveres rygende varm.

Tilbehør:
Et godt madbrød

Copyright ©
www.halfdan.dk