HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


CHUTNEY PÅ MIRABELLER

Der bliver ca. 3½ l. færdig chutney.

  • 2 kg. Røde eller gule mirabeller (vægt uden sten)
    250 g rosiner
    4 store løg
    ca. 800 g rør sukker
    2 dl æbleeddike
    2 dl tør hvidvin
    ca. 6 spsk. friskreven ingefær
    2 store friske røde chili, uden kernerne
    5-10 blade husblas, alt efter hvor tyk man ønsker chutneyen.

Fremgangsmåde:

Mirabellerne halveres, stenen fjernes, løg og chili hakkes groft. Alle ingredienserne undtagen husblas kommes i en gryde og chutneyen simre i 1½-2 timer. 

Husblassen lægges i koldt vand i ca. 5 min. Pres derefter vandet af husblassen, smelt husblassen ved svag varme i 2 dl. væske fra chutneyen. Tilsæt husblassen, til den afkølede chutney og rør rundt, hæld det på glas, skyllet med atamon. 

Tips.
Mirabeller kan erstattes med blommer eller stikkelsbær. Men se på konsistensen om mængden af husblas der skal tilsættes.

Chutneyen kan bruges som tilbehør til alle vildt og kødretter, enten varm eller kold.



Copyright ©
www.halfdan.dk