HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


CARPACCIO AF HUMMER OG HELLEFISK
[4 PERSONER TIL FORRET]

  • 1 kogt hummer (á ca. 600 g)
    200-250 g frisk hellefisk
    50 g røget hellefisk
    100 g rucola
    2 poser frisk mozzarella
    1 lime
    God olivenolie
    Salt og peber
    Chili-olie
    (Spiselige blomster)    

      Fremgangsmåde.

Hummerkødet skæres i stykker (gem skallerne til en god hummersauce). Den friske hellefisk skæres i meget tynde skiver (frys den lidt ned først, så den er nemmere at skære ud). Skiverne af røget hellefisk rives i mindre stykker. Rucola-salat skylles, og stænglerne fjernes.

Skiverne af den friske hellefisk anrettes på tallerkener. Dryppes med limesaft. Udenom hellefisken lægges revne stykker frisk mozzarella. Ovenpå hellefisken anrettes stykker af røget hellefisk og hummer. Toppes med en håndfuld rucola. Overhældes gavmildt med en god olivenolie og smages til med salt og peber. Dryppes med en anelse chili-olie.

Pyntes evt. med spiselige blomster.

Tilbehør:

Skiver af noget godt brød (evt. gnedet med hvidløg og dryppet med olivenolie og ristet på en pande).


Copyright ©
www.halfdan.dk