HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


BOEUF STROGANOFF Á LA CHATHRINEHOLM
[4 Personer]

  Ingredienser:

  • 1 kg dåvildtfilet (Sika eller råvildtfilet kan også bruges)
    250 g god bacon
    ½ kg mark champion

    4 mellem store løg
    5 spsk. rosen paprika
    2 spsk. hvedemel
    1 lille bøtte tomatpure (70 g)
    ½ l piskefløde
    smør/olivenolie
    salt/peber

Fremgangsmåde:

Kødet befris for hinder, og skæres ud i fingertynde strimler. Bacon skæres i ca. 3 x 1 cm tykke stykker. Championerne skæres i kvarte, løgene hakkes i passende stykker.
Løgene sauteres klare i smør/olie på panden, derefter sauteres championerne og begge dele stilles til side. Bacon svitses og stilles til side, fedtet hældes fra til senere brug.
Rosenpaprikaen hældes i en frostpose, og kød strimlerne vendes heri til de er helt dækket, derefter drysses hvedemel over kødet. I en stor gryde kommes baconfedt og en passende mængde smør/olie i, når fedtstoffet er gennemvarm kommes kødet i, og sauteres i ca. 3-4 min under konstant omrøring. Pas på paprikaen, den har nemt ved at brænde på. Derefter tilsættes tomatpuréen som vendes med et øjeblik. Tilsæt piskefløde samt de øvrige ingredienser, smag til med salt og peber, derefter opvarmes til kogepunktet ved stille varme. Retten er herefter klar til servering.

Tilbehør:
Kartoffelmos eller pasta

Copyright © www.halfdan.dk