HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


ÆBLEPIE MED MANDELLÅG

  • 250 g hvedemel
    150 g smør
    2-3 spsk. koldt vand
    4-5 æbler, alt efter størrelsen

Glasur:

  • 100 g smør
    85 g rørsukker
    2 spsk. Hvedemel
    60 g snittet mandler
    2 spsk. mælk

kold flødeskum eller cremefraiche

Fremgangsmåde:
Smørret smuldres i melet, og dejen samles med koldt vand. Dejen hviler i ca. ½ time.
I mellemtiden skrælles æblerne og skæres i både.
Alle ingredienserne til glasuren blandes og gives et opkog under omrøring. Dejen
rulles ud og beklædes et smurt tærtefad (ca. 25 cm). Bunden forbages ca. 10 min.
ved 180
° C  (varmluftovn). Æblebådene fordeles i fadet og glasuren hældes over
æblerne. Pien bages færdig, i ca. 30 min ved samme temperatur, til den er
gennembagt og gylden.

Copyright ©
www.halfdan.dk