HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


VILDSVINEKOTELETTER I FAD
(4 personer)

  • Marinade:
    5 stilke frisk timian
    6 fed hvidløg
    1½ dl olivenolie
    saft af 1 citron
     

  • 4-8 vildsvinekoteletter, alt efter størrelsen. Anden type koteletter kan anvendes
    2 løg
    6 tomater
    4 peberfrugter

    3 spsk. smør
    1 dl rødvin
    salt / peber


    Fremgangsmåde for marinering:
    Timian, hvidløg, olivenolie og citron blandes i en kraftig pose. Koteletterne som er klargjort lægges i marinaden. lad dem trække 1-6 timer, så de optager så meget smag som muligt.

    Fremgangsmåde:
    Ovnen forvarmes til 180
    °C.
    Tomater ridses med et kryds, skoldes, flås og skæres i store tern, stilkfæste fjernes. Løgene skæres i ringe og peberfrugterne skæres i strimler, koteletterne tages op af lagen og duppes i køkkenrulle. Koteletterne svitses 1-2 min på hver side i en gryde med smørret, og lægges i et passende stort fad. Løgringene svitses let i gryden, tomaterne tilsættes og lad det snurre ca. 5 min. Peberfrugterne og rødvin tilsættes, og lad det simre ca. 2 min mere, der smages til med salt og peber. Fyldet fordeles på koteletterne og placeres i ovnens nederste rille i ca. 1 time.

    Tilbehør:
    Ris.

 

Copyright © www.halfdan.dk