HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


TIRAMISÚ A LA HALFDANS

[6-8 PERSONER]
 

  • 4 æggeblommer
    100 g sukker
    1 stang vanille
    1½ dl piskefløde
    500 g mascarpone (Fed Italiensk flødeost)
    3 cl marsala
    4 kopper kold, men meget stærk kaffe
    20 lady fingers
    6 spsk. kakao
     

Fremgangsmåde. 
Vanillestangen flækkes og korn skrabes ud i røreskålen. Sukker og æggeblommer
tilsættes og det hele piskes til æggesnaps i mindst 15 min, en meget luftig
hvidlig masse. Mascarpone, fløde og marsala røres sammen til en luftig masse
og vendes forsigtig i æggesnapsen. I et fad ca. 17 x 28 cm kommes ca. ½ delen
af cremen. Laydy fingers dyppes hurtigt i den kolde kaffe og lægges meget tæt
ved siden af hinanden på cremen. Resten af cremen fordeles over og fadet stilles
på køl i mindst 4 timer (kan laves dagen i forvejen, det bliver det bare bedre af)
Lige inden anretning enten i fadet eller portions anretning drysses der kakao over,
gennem en sigte.

Copyright © www.halfdan.dk