HALFDANS EVENTYRLIGE OPSKRIFTER


Skovhyttens tranebærsnaps

  • 500 g tranebær
    1 spsk. honning
    ½ tsk. støt muskatnød
    ½ tsk. støt kardemomme
    1½ flaske vodka ca.1 liter


    Fremgangsmåde:
    Vodkaen hældes i et 2 l sylteglas og hertil tilsættes honning, muskatnød og
    kardemomme. Vodkaen trækker til næste dag. Tranebærerne lægges samtidig
    i fryseren (hvis de er friske). Næste dag ordnes tranebærerne og lægges ned i
    vodkaen. Snapsen skal nu stå mørkt og ikke for varmt i 1 mdr. Bærerne tages
    fra evt. ved hjælp af et dørslag og snapsen hældes tilbage i sylteglasset.
    Snapsen henstår yderligere en uge, hvorefter den hældes på flaske gennem
    et kaffefilter. Snapsen bliver mildere og rundere jo ældre den bliver!

    Tranebærsnaps skal opbevares mørkt, da den mister sin flotte lyserøde farve i
    solen, men smagen tager ingen skade.

    Gem tranebærerne, de kan bruges til mad retter.

Copyright © www.halfdan.dk